Day 586 create meaning

Compassie, blog 9, 26 februari 2014. Voor context zie hier. Door het herschrijven van mijn vorige blog, vertaald naar het Engels, dag 576 Learn Understanding, realiseer ik me zie en begrijp hoe ik betekenis heb toegekend aan ervaringen, hetgeen ik gewaar werd in relatie tot het judgment character les 6 van de DIP Pro cursus, vervolgens mijn correction naar aanleiding van gedrag. De vraag betreft of ik nieuw gedrag daadwerkelijk heb gewandeld. Leermomenten van mijn leven hetgeen wordt behandeld in het laatste assignment van les 7.

Zo realiseer ik me ‘alles wat we buiten onszelf tegenkomen een reactie in ons wekt’, aldus binnen ons lichaam als mind resoneert met onze buiten wereld. Dit beïnvloedt ons innocentness. Ons Selfawareness Body Beingness. Het is ons lichaam die de Mind volgt. In deze blog welke mind invloed, tussen mij en mijn compassie staat.

1 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik in mijn denken kritisch, afkeurend en veroordelend was/ben in relatie tot gedrag van mijn vader. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb veroordelend te denken zonder echt een gesprek over gebeurtenissen te hebben gehad met degene die ik veroordeeld heb. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik handelingen van mijn vader afgekeurd heb. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat mijn interpretatie van zijn gedrag in mezelf de energie van afkeur gemanifesteerd heeft. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat zijn gedrag een diepe negatieve indruk op mij heeft gemaakt. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik innerlijk de energie van afkeuring en veroordeling geaccepteerd heb. Als en wanneer ik bestuurd door afkeuring een ander veroordeel, dan Stop ik en Adem. Ik realiseer me zie en begrijp dat ik afkeuring genereer in relatie tot gedrag van mensen wat ik afkeur. Ik realiseer me zie en begrijp zodra ik afkeuring manifesteer innerlijk ergernis en kritiek ervaar.

2 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik naar aanleiding van gedrag van mensen, gedrag veroordeel en vervolgens een veeleisende en kritische houding aanneem.

3 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik door mijn afkeurende en kritische houding, wellicht de goede aspecten van mijn vader te weinig heb belicht. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb door de energie van kritiek toe te staan mijn blik op mijn vader door kritiek gekleurd werd.

4 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik in mijn denken ervan uit ging dat gezellige gebeurtenissen samen met het gezin bij voorbaat door mijn vader verpest worden. Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik gezellige gebeurtenissen associeer met onheil.

5 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik ondermeer heb gefocust op het gemis aan begeleiding, overleg, empathie, affectie, bescherming en zorg. Hierdoor zijn het harde werken en inzet van mijn vader onderbelicht.

6 Ik vergeeft mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik in mijn houding egoïstisch ben geweest en zelf gezellige activiteiten heb ondernoemen op momenten dat hij hard aan het werk was.

7 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat wij nooit zijn visie op gebeurtenissen hebben besproken.

8 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik verzaakt heb om een keer, pap ik hou van jou te zeggen.

9 Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik meer aandacht had mogen hebben voor alles wat wel goed was aan de inzet en gedrag van mijn vader.

Dag 10 reacties ontrafelen 27 februari 2014. Ik refereer aan een quote uit mijn blog: ‘Vandaag heb ik ervaren dat leren en groeien tijd vraagt. Wat ik geleerd heb is dat ontleren een doelmatig proces is hetgeen om aandacht, inzet, toewijding en daadkracht vraagt. Het was goed om dit schrijfproces aan te gaan – *‘ik realiseer me zie en begrijp dat ontleren informatie in mijn mind betreft, hetgeen innerlijke interpretaties zijn naar aanleiding van mijn observatie, mijn waarneming tijdens ervaringen, hetgeen ik als herinnering heb aanvaard en toegestaan, hetgeen tijdens situaties als herinnering getriggerd wordt als ‘backchats en pop-ups’ in contact met mensen, hetgeen als reactie mijn mind point of view betreft.’

Dag 11 are you living your dream 28 februari 2014. Zie onderaan de blog de feedback met betrekking tot mijn ‘droom’ en hetgeen ik hierover beschrijf als mijn ‘voorgevoel.’

Dag 12 typetjes spelen 1 maart 2014. Vanaf morgen 1 maart 2020 zal ik 21 dagen challenge ik mezelf dagelijks een blog van 2014 hierop te reflecteren met de Desteni tools.