Dag 267 Fool myself

Stop, halt, niet verder. Ondanks tegenwerking erg proberen iets dat ik van een ander wil realiseren.

Naar aanleiding van mijn vorige blog realiseer ik me de realisaties die ik onder ogen kom in deze blog. Elke gedachte, aanname en verwachting in de richting van anderen ontneemt mij mijn verantwoordelijkheid en genereert meer mind ongelijkheid in mezelf.

Ik realiseer me zodra een verzoek van mezelf door een ander genegeerd wordt aan dit negeer gedrag mijn doordram karakter verbind.

Ik realiseer me dat zodra mijn verzoek wordt afgewezen ik me gepikeerd, vol ongeloof, verbijsterd en onthutst voel.

Ik realiseer me dat Miranda staat voor wat ze aangaat waar ik minder standvastig ben, zwabber.

Ik realiseer me waar ik van anderen verwacht als zij hiervan afwijken hen verantwoordelijk maak dat zij mijn verzoek niet inwilligen.

Ik realiseer me dat ik onbewust de negatief geladen emoties onmacht, niet beschikbaar zijn en controleverlies heb verbonden aan de gedachte dat ik genegeerd wordt waarop ik bij feedback van anderen die afwijkende argumenten aandragen als kritiek ervaar.

Ik realiseer me dat ik onbewust ‘jij helpt mij niet onvoorwaardelijk’ heb verbonden aan genegeerd zijn.

Ik realiseer me dat ik aan mijn verwachting, egoïsme, jaloezie, ergernis heb verbonden, gevoelens en emoties in mezelf aanvaard en toegestaan getriggerd worden naar aanleiding van gedrag van mensen waarvan ik denk dat zij afwijken van mijn verwachting.

Ik realiseer me dat ik verwacht dat anderen onvoorwaardelijk, vanzelfsprekend mijn verlangens en verwachtingen inwilligen zodat zij aandacht schenken en oog hebben voor mijn veeleisend karakter dat bij afwijkend gedrag anderen negeert en denkt ‘stelletje doordrammers’.

Ik realiseer me mijn gedachte dat ik denk ‘niemand respecteert mijn grens’, ‘niemand schenkt aandacht aan mijn verwachting’ ‘ niemand luistert en overlegt met mij’ gedachten en aannames zijn die ik in mezelf toegestaan en aanvaard heb.

Ik realiseer me als ik denk anderen negeren mij waarop ik me terugtrek uit de situatie me realiseer dat ik mijn mind issues ontwijk.

Ik realiseer me dat ik mijn doordram karakter relateer aan laconiek zijn, nonchalance en onverschilligheid waarbij ik de gedachte koester mijn verzoek maakt geen verschil want dat blijkt toch uit het feit dat mijn verzoek genegeerd wordt?

Ik realiseer me dat mijn mind niet stopt door gedachten aan laconiek zijn, nonchalance en onverschilligheid te onderhouden waardoor mijn mind op volle toeren energie produceert.

Ondanks mijn verzoek om me niet onder druk te zetten blijft mijn mind zich aan me opdringen, mij pushen omdat mijn verwachting niet ingewilligd/genegeerd wordt negatief geladen energie produceert.

Ik realiseer me dat een agreement aangaan betekent dat ik de relatie met mijn mind patronen/reacties zal moeten stoppen.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik denk dat Miranda blijft doordrammen omdat zij ondanks mijn verzoek om te stoppen met berichten sturen doorgaat.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik in reactie op mijn verzoek dat genegeerd wordt Miranda blok en negeer waar ik zelf verlang/verwacht dat mijn verzoek wordt ingewilligd.

Ik vergeef mezelf dat ik mezelf toegestaan en aanvaard heb dat ik in reactie op mijn verzoek om te stoppen met berichten sturen denk ‘mijn verzoek is totaal onbelangrijk’ en ‘mijn verzoek doet er niet toe, het lijkt wel of datgene wat ik verwacht/verlang totaal genegeerd wordt’.

Dus, wat wil ik realiseren met negeren en blokken nadat mijn verzoek tot stoppen niet gehoord/gerespecteerd wordt?

Ik stel mezelf ten doel dat ik mezelf constructief en effectief ondersteun als ik in gesprek ga en door middel van debat en argumenten vergelijken meer kans maak dat ik met anderen in goed overleg met hen overeenstemming kan realiseren waaruit een basis van gelijkheid kan ontstaan waardoor ik mijn gelijk, blijven praten, dwingend mijn mening eisen moet zelfvergeven en corrigeren naar gedrag dat ik daadwerkelijk wandel waaruit blijkt dat ik  betrouwbaar ben ten aanzien van de punten die ik zal opnemen in mijn agreement.

In mijn volgende blog schrijf ik zelfvergeving uit over de realisaties in deze blog.

Advertenties

Een gedachte over “Dag 267 Fool myself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s