Dag 11 Are you Living your Dream

De laatste tijd droom ik vaak. Mijn laatste droom ging over een herdershond. Ooit heb ik van Paulo Coelho een boek gelezen waarin een herdershond prominent de rol speelt van de Duivel. In zijn eentje maakt de wandelaar de tocht naar Santiago. Ergens op het eind van het verhaal komen de herder en de wandelaar met elkaar in gevecht. Het gevecht tussen ego en zelf wellicht?
De volgende dag tijdens een wandeling met mijn vriendin (hond Bowie uitlaten) komen wij onderweg een man tegen, en jawel, in het bijzijn van een herdershond. In de verte al zag ik het beest en de man al lopen. Een vreemd voorgevoel overviel me. Wellicht ondersteund door mijn droom. Buiten mij in mij werd Angst geactiveerd. Ik geef aan dat het beter is om voor een andere route te kiezen. Dit om de herdershond, die zag ik in de verte op zijn achterpoten staan, te ontwijken. Mijn vriendin vond dit onnodig. Met lichte tegenzin vervolgden ik/wij ons pad. Op dit moment weet zij nog niet van mijn droomervaring. Ik heb de laatste tijd vaker inzichten die later blijken te kloppen. Dat weet zij wel.
Bij het naderen van de man en hond vroeg zij de man of het oké was om elkaar met onze beiden honden te passeren. Ja zei de man een tikkeltje laconiek, het is oké mijn hond doet geen hond kwaad. Ja, Duh, zo dacht ik. Een tel later waren de honden, grommend en bijtend, met elkaar in een gevecht verwikkeld. Ja zei de duffe kerel na afloop, jullie moeten ook beter uitkijken met je hondje. Sukkel zo dacht ik licht geirriteerd door zijn laconieke houding.
Mijn voorgevoel werd waarheid. Of was het mijn Angst? Vragen komen bovendrijven. Waarom neemt mijn vriendin mijn raad niet aan? Is deze droom toevallig geweest? Wat leert mij deze situatie? 
Tijdens een cursusavond afgelopen week werd de tocht naar Santiago, zoals in mijn droom en in het boek wordt benoemt ook besproken. Een van de deelnemers vertelt dat hij vaak ideeën en beelden in zijn bewustzijn doorkrijgt. Deze inzichten kreeg hij ook al tijdens zijn wandeling, jawel daar is die weer, naar Santiago. Opvallende samenlopen deze week.
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik in het verleden te weinig op mijn gevoel en ingevingen heb vertrouwd. Vaak heb ik uit Angst voor verlating gehandeld.
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ikzelf vaak laconiek ben geweest in mijn houding en gedrag.
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik de keuzes die anderen maken persoonlijk naar mezelf heb vertaald.
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik de verantwoordelijkheid die anderen hebben en het vetrouwen, dat onjuist blijkt, dat ik anderen schenk, niet meer persoonlijk maak en naar mezelf vertaal.
Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik mijn standpunten niet duidelijker kan overbrengen aan anderen.

4 gedachtes over “Dag 11 Are you Living your Dream

 1. Dromen zijn niet toevallig – dromen betekent zelfbesturing nodig – ook in het stoppen van de mind/geest.

  Je hebt waarschijnlijk een beangstigende herinnering van een herdershond in je lichaam opgeslagen dat je (voor)gevoel noemt – dat wordt geactiveerd door dit triggerpunt. Je zou voorgevoel ook wel een voorprogrammering kunnen noemen om zo duidelijker te kunnen zien in je geest of je het kunt vinden. En ja je angst werd 'bewaarheid' omdat datgene wat we vrezen hetgene is wat we creëren.

  Wat betreft de angst die in je opkomt kun je toepassen: Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan heb te zien, realiseren en begrijpen dat ik datgene creëer wat ik vrees.

  Als je jezelf bevrijdt hebt van de herinnering/het gevoel ben in je in staat helder/met gezond verstand te kijken of je wel of niet een ander pad dient te kiezen in een bepaald moment als wat het beste is voor iedereen.

  Bedankt voor het neerschrijven!

  Like

 2. Ik heb inderdaad een beangstigende herinnering aan een herdershond in mijn systeem opgeslagen. Van vroeger uit en doordat er op de cursusavond over de tocht naar Santiago werd gesproken waardoor ik herinnert werd aan het feit in het boek van Paolo en een herinnering vroeger.

  Wat betreft de angst die in je opkomt kun je toepassen: Ik vergeef mezelf dat ik mezelf niet toegestaan heb te zien, realiseren en begrijpen dat ik datgene creëer wat ik vrees.

  Bedankt voor je feedback Sylvie.

  Like

 3. Pingback: Day 586 create meaning | NOW I Support Myself Proces

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.